Soorten glas

Float glas

Veiligheids- en brandwerendglas

Float glas wordt ook wel enkel glas genoemd. Dit type glas is verkrijgbaar in blank en diverse kleuren, in diktes van 2 tot 25 mm. Blank float glas is tevens verkrijgbaar in een extra heldere uitvoering. 

Veiligheidsglas zorgt voor een comfortabele en veilige omgeving. Het kan worden uitgevoerd in gelaagd of gehard glas en in combinatie met isolatieglas. Door veiligheidsglas te monteren, is het mogelijk u te wapenen tegen vandalisme en inbraak. 

Brandwerend glas is volledige blanke en doorzichtige beglazing, welke voldoet aan alle Nederlandse en Europese normen. Dit glas is leverbaar in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid. Dit is tevens te combineren met isolatieglas. 

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale gebouwen door zijn extreem goede isolatie. 

Kenmerken van BENG glas zijn:

  • Beste isolatiewaarde (U=0,4)
  • Gehard: 5x sterker, letselveilig
  • Geluidreductie 
  • Dun en licht van gewicht
  •  

Voor meer informatie kijk op www.bengglas.nl 

BENG vacuüm glas

Warmte isolerend glas

Hoogrendement glas (HR++ glas en HR+++) is het glas met een nagenoeg onzichtbare coating, welke de zonnestalen door laat en de warmte reflecteert. Daardoor isoleert HR++ of HR+++ glas vele malen beter dan standaard isolatieglas. Op deze manier is het mogelijk om grotere ramen te plaatsen, zonder een hoge energierekening. 

Interieurglas

Hardglazen deuren en wanden

Gehard glas is door een thermische behandeling sterker gemaakt, waardoor het geharde glas 6 maal sterker is dan standaard glas. Gehard glas valt bij breuk in kleine, niet scherpe, stukjes uit elkaar. Hardglas is geschikt voor (douche)deuren, scheidingswanden en tafelbladen. Glazen deuren worden altijd geleverd met bijbehorend beslag (scharnieren, sloten, krukken, grepen, etc.). 

 

Glazen keukenachterwanden

Voor keukenachterwanden wordt glas gebruikt waarbij aan de achterzijde een laklaag is aangebracht. De laklaag kan in diverse kleuren worden uitgevoerd. Op deze manier creëert u een egale, fraaie, naadloze wand, die perfect past bij uw keuken. 

Spiegels

Onze spiegels zijn milieuvriendelijk, koper- en loodvrij en bestand tegen corrosie. Het is mogelijk de spiegels uit te voeren in enkele tinten en met een veiligheidsfolie. 

Figuur- en draadglas

Figuurglas is een glassoort met een structuur in het glas verwerkt. Dit glas is in diverse motieven beschikbaar. 

Draadglas is blank glas met ingelegd draadraster, wat zorgt voor extra stevigheid. Dit glas zorgt voor een moderne en industriële look.

Glas-in-lood

Het is mogelijk om glas in lood voor u te verzorgen in elk gewenst motief en in vele kleuren.